İlk buluşmada yapılmaması gereken 5 hatâ

Üyelik kaydı

Gizliliğiniz
%100 garanti altında!

Bize katılın


Güvenli bir ortamda, sizle aynı koşullar ve beklentilerdeki insanlarla çok özel tanışmalar. Sahte profiller yok, yalan yok. Semtinizden ya da başka bir şehirden bir âşığınız olsun. Kadınlar için ücretsiz, erkekler için avantajlı bir kredi sistemi. Abonelik yok, zorunluluk yok.

kategori: Yazılar

İlk buluşmada yapılmaması gereken 5 hatâ

Ve nihâyet, ilk buluşmanın zamânı geldi! Benimle ilgili ne düşünecek? Birbirimize anlatacak birşey bulabilecek miyiz? Acâba onun ilgisini çekecek miyim? Kafanızdan geçen pek çok soru, herkeste olduğu gibi. Uzun ya da kısa bir müddetlik sanal baştan çıkartma aşamasından sonra, meseleye balıklama dalmanın zamânı geldi. Bu aşamada size yardımcı olabilmek adına,Gleeden size ilk buluşmada yapılmaması gereken 5 hatâdan bahsediyor!

Geç kalmak

10 dakikalık bir gecikme tolere edilebilirse de; ilk buluşmada birini 20 dakikadan fazla bekletmek; açıkçası kabalıktır ve gelecek için de hiç iyi değildir! Kaçınılmaz olarak kötü bir intibâ yaratırsınız ve buluştuğunuz kişinin ilk geldiği anda yüzünde olan gülümsemeyi kaçırırsınız.  Bu kötü başlangıcı affettirmek elinizdeyse de hâfızasından silemezsiniz. Gleeden'da herkesin pek çok seçeneği olduğundan, bu hatânızın sonucu acı olabilir.

Abartılı görünüm (ya da tam tersi: Özensizlik)

İlk buluşmanın en önemli konusu; dış görünüm ve kıyâfettir. Boşuna da değildir! Kıyâfet seçimindeki her detay önemlidir. Baştan çıkartma aşamasında olduğunuz için, ufak bir gayretle, çok fazla abartmadan ve birbirinizi rahatsız hissettirmeyen bir görünüme sâhip olmalısınız. Aslolan tek şey; ona ve zevklerine saygı duyarak bu gayreti sarfetmek. Kendiniz olun, yeter !... Kesin olan birsey varsa, buluşmaya paspal, özensiz, bakımsız gelirseniz, ikinci bir buluşma aslâ olmayacaktır.

Gevezelik (ya da tam tersi: Sessizlik)

Muhabbet; ilk buluşmanın olmazsa olmaz parçasıdır. Ama bâzen ilk buluşmada gerekmeyecek konulara aşırı önem ve vakit ayırıyor olabilirsiniz. Sohbet esnâsında oluşan bir sürelik sessizlik bunun kanıtıdır. Bununla birlikte, her ne kadar muhabbet birbirinizi daha iyi tanımaya yardım edip buzları eritse de, anlık sessizlik ve bakışmalar da pek faydalıdır. Asla ihmal edilemezler. Nefes almadan aralıksız konuşmak ya da tam tersine sessizlik duvarının arkasına saklanmak, ilk buluşmanın doğallığını zedeler. Sözlerin ve bakışmaların dengesini bulmalısınız. Aranızda bir elektrik olursa; nasılsa bunu ikiniz de farkedeceksiniz.

Yapmacık olmak

İlk buluşma esnâsında baskın olmaya ve ego tatmini yapmaya çalışma arzusu olur. Neticede, gerçekte olduğumuzda kişiden uzak bir profilde kendimizi sergileme hatâsına düşebiliriz. Ama kimseyi aptal yerine koyamazsınız! Unutmayın ki bu kişi "sizinle" tanışmak için geldi. Bu her ne kadar sizin kendinizi ilk sunumunuz olsa da, o, sohbetlerinizden sizinle alâkalı sanal da olsa birşeyler biliyor. Eğer sizinle buluşmaya karar vermişse, ona yansıttığınız sizi zâten beğenmiş olarak gelecek. O halde sâdık olun ... kendinize karşı !

Ex'inden bahsetmek

İlk buluşmada; diller gevşeyip de rahat hissettiğinizde; karşınızdakini yeterince güvenilir ve samimî görmeye başladığınızda, kendinizi bir anda geçmişinizden bahsederken bulabilirsiniz. Orda durun ! Ex'inizi masaya yatırmak çok çok kötü bir fikir olacaktır. Karşı tarafa aktaracağınız mesajın olumsuzluğunu düşünsenize; aşk defterinde kapanmayan bir sayfa demek ya yeni sayfaya geçmeye hazır olmamak demektir, ya da ilişkilere olan güveni ve hevesi yitirmek demektir. Her iki durumda da yeni tanıştığınız kişinin omuzlarına çok fazla yük eklemiş olursunuz. Kesinlikle uzak durun !